Paleo-mutakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu272 g4,5 kpl   343 kcal30 g0,8 g25 g0 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g200 g1,2 kpl   1024 kcal18 g58 g80 g12 g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g30 g    120 kcal0 g30 g0 g0 g
Hasselpähkinä 65 g65 kpl 6,5 rl1 dl419 kcal9 g2,2 g40 g11 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
667 g    2631 kcal58 g92 g226 g23 g
Ravintosisältö / annos83 g    327 kcal7,2 g11 g28 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    394 kcal8,7 g14 g34 g3,5 g
Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.