Punainen kaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1000 g0,8 kpl  25 dl278 kcal12 g41 g2 g21 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Punajuuri 160 g2 kpl   61 kcal1,6 g11 g0,3 g4 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi22 g    62 kcal2 g1,5 g5,1 g0 g
Tomaattipyree, Pirkka150 g    123 kcal5,1 g29 g1,5 g1,5 g
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
3362 g    1224 kcal97 g89 g49 g30 g
Ravintosisältö / annos560 g    204 kcal16 g15 g8,2 g5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    36 kcal2,9 g2,7 g1,5 g0,9 g
Suikaloi kasvikset.

Ruskista jauheliha kattilassa reiluiksi muruiksi.

Murenna liemikuutiot jahelihan joukkoon, lisää tomaattipyree.

Mausta yrttimauste-seoksella (2 rkl), chilirouheella (½ tl), valkosipulilla (6 murskattua kynttä), ½ dl etikkaa, sokerilla ( 1 rkl), mustapippuri-rouheella (1 tl). Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä runsas tunti.

Pää'lle ruukku persiljaa ja tarjotwessa mielellään ranskankermaa.