Puolukkapuuro (Martat)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Puolukka 300 g  25 rl5 dl117 kcal1,3 g20 g1,5 g7,8 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Mannasuurimo 150 g  10 rl1,5 dl474 kcal15 g95 g1,7 g5,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1535 g    936 kcal17 g201 g3,2 g13 g
Ravintosisältö / annos256 g    156 kcal2,8 g33 g0,5 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal1,1 g13 g0,2 g0,9 g
1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).