Omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 300 g5 kpl   377 kcal33 g0,8 g27 g0 g
Sokeri 425 g142 kpl106 tl35 rl5 dl1725 kcal0 g425 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 293 g  29 rl4,5 dl1004 kcal30 g205 g3,5 g10 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Maito,kevyt (valio) 100g150 g 30 tl10 rl1,5 dl69 kcal4,8 g7,2 g2,3 g0 g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 200 g 40 tl13 rl2 dl265 kcal5,3 g6,4 g24 g0 g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g200 g 40 tl13 rl2 dl116 kcal18 g10 g0,4 g0 g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 450 g    160 kcal0,7 g32 g0,4 g9 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10 g    36 kcal0,4 g8 g0,4 g0 g
Leivinjauhe 13 g 2,5 tl0,8 rl 22 kcal0,7 g4,7 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
2140 g    4499 kcal94 g699 g139 g19 g
Ravintosisältö / annos107 g    225 kcal4,7 g35 g7 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    210 kcal4,4 g33 g6,5 g0,9 g
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.