Kasvisgratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 200 g3,3 kpl 20 rl4 dl66 kcal1,3 g11 g0,4 g5,2 g
Parsakaali, keitetty, suolaa 100 g2 kpl  1,8 dl35 kcal4,6 g1,9 g0,3 g2,5 g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 150 g0,4 kpl  2,7 dl36 kcal2,7 g3,3 g0,5 g3,4 g
Sipuli (kuorittu)75 g1,4 kpl  0,8 dl20 kcal1 g3,6 g0,2 g1,3 g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 100 g1,7 kpl 10 rl2 dl22 kcal0,7 g3 g0,5 g0,8 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g100 g0,8 kpl   20 kcal0,6 g3,8 g0,3 g1,4 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl200 g    170 kcal2,8 g8,8 g14 g0 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g75 g    210 kcal14 g0 g17 g0 g
Arkijuusto, Valio [330kcal]100 g13 kpl   330 kcal27 g0 g24 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1100 g    909 kcal55 g36 g57 g15 g
Ravintosisältö / annos275 g    227 kcal14 g8,9 g14 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    83 kcal5 g3,2 g5,2 g1,3 g
Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.