Kesäkurpitsa-suklaakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 390 g  39 rl6 dl1338 kcal40 g273 g4,7 g14 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 60 g 20 tl10 rl1,5 dl222 kcal11 g6,6 g13 g18 g
Sokeri 340 g113 kpl85 tl28 rl4 dl1380 kcal0 g340 g0 g0 g
Rypsiöljy 180 g 36 tl13 rl2 dl1592 kcal0 g0 g180 g0 g
Kesäkurpitsa zucchini 700 g2 kpl   126 kcal3,9 g18 g2,8 g4,9 g
Hasselpähkinä 130 g130 kpl 13 rl2 dl837 kcal18 g4,4 g79 g23 g
Ruokasooda 7.5 g 1,5 tl1/2 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 20 g  2 rl1/3 dl67 kcal0 g16 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
2044 g    5669 kcal80 g677 g280 g60 g
Ravintosisältö / annos102 g    283 kcal4 g34 g14 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    277 kcal3,9 g33 g14 g2,9 g
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhoja

4 dl sokeria

2 dl kasviöljyä

5 dl raastettua kesäkurpitsaa (noin 2 keskikokoista)

2 dl rouhittua hasselpähkinää

2 1/2 tl ruokasoodaa

1 1/2 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria

2 dl maitoa tai piimää

2 rkl perunajauhoja

1.Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

Sekoita kaikki aineet puuhaarukalla isossa kulhossa.

Taikina on melko paksua.

2.Nostele taikina kakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.