Lehtikaalinaksut
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Avocadoöljy kylmäpuristettu (Olivado), annos 5g | 10 g | | | | | 81 kcal | 0 g | 0 g | 9 g | 0 g |
Lehtikaali | 130 g | | | | 2,6 dl | 52 kcal | 4,5 g | 5,3 g | 0,8 g | 2,6 g |
|
| Koko resepti 10 annosta | 140 g | | | | | 132 kcal | 4,5 g | 5,3 g | 10 g | 2,6 g |
Ravintosisältö / annos | 14 g | | | | | 13 kcal | 0,5 g | 0,5 g | 1 g | 0,3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 95 kcal | 3,2 g | 3,8 g | 7,1 g | 1,9 g |
*Tässä reseptissä on käytetty pussitettua lehtikaalia (150 g) sekä sitruunalla maustettua avocadoöljyä.*
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Poista lehtiruodit.
Revi tai leikkaa lehtiosa sipsin kokoisiksi paloiksi.
Huuhtele ja linkoa täysin kuivaksi salaattilingolla.
Laita suureen kulhoon ja lisää öljy.
Leivo öljy lehdille tasaisesti.
Levitä pellille maltilla - naksut eivät saa peittää toisiaan.
Kuivata/paista uunissa 10-15 minuuttia eli kunnes lehtireunat juuri ja juuri alkavat tummua.
Ota uunista, ripottele suolaa pinnalle, jäähdytä ja syö!