Lehtikaalinaksut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Avocadoöljy kylmäpuristettu (Olivado), annos 5g10 g    81 kcal0 g0 g9 g0 g
Lehtikaali 130 g   2,6 dl52 kcal4,5 g5,3 g0,8 g2,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
140 g    132 kcal4,5 g5,3 g10 g2,6 g
Ravintosisältö / annos14 g    13 kcal0,5 g0,5 g1 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    95 kcal3,2 g3,8 g7,1 g1,9 g
*Tässä reseptissä on käytetty pussitettua lehtikaalia (150 g) sekä sitruunalla maustettua avocadoöljyä.*

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Poista lehtiruodit.

Revi tai leikkaa lehtiosa sipsin kokoisiksi paloiksi.

Huuhtele ja linkoa täysin kuivaksi salaattilingolla.

Laita suureen kulhoon ja lisää öljy.

Leivo öljy lehdille tasaisesti.

Levitä pellille maltilla - naksut eivät saa peittää toisiaan.

Kuivata/paista uunissa 10-15 minuuttia eli kunnes lehtireunat juuri ja juuri alkavat tummua.

Ota uunista, ripottele suolaa pinnalle, jäähdytä ja syö!