Gluteenittomat riisipiirakat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow180 g    639 kcal13 g144 g1,4 g0 g
Maito,kevyt (valio) 100g1500 g 300 tl100 rl15 dl690 kcal48 g72 g23 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 60 g1 kpl   75 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g5 g    0,5 kcal0,1 g0 g0 g4,3 g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g200 g    576 kcal13 g121 g3,4 g12 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
2145 g    1981 kcal81 g337 g33 g16 g
Ravintosisältö / annos86 g    79 kcal3,2 g14 g1,3 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    92 kcal3,8 g16 g1,5 g0,7 g
Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.