Kahden kaalin pastakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipuli 30 g7,5 kpl   33 kcal2,4 g4,9 g0,2 g0,6 g
Oliiviöljy 30 g 6 tl2,1 rl1/3 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Lehtikaali 300 g   6 dl119 kcal10 g12 g1,8 g6 g
Kaali, valkokaali500 g    106 kcal6 g17 g1 g11 g
Sitruunamehu, laimentamaton50 g    11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g300 g    18 kcal0,6 g1,2 g1,2 g0 g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g300 g    360 kcal10 g11 g30 g0 g
Hasselpähkinä 100 g100 kpl 10 rl1,5 dl644 kcal14 g3,4 g61 g18 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1760 g    1596 kcal46 g58 g126 g37 g
Ravintosisältö / annos176 g    160 kcal4,6 g5,8 g13 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    91 kcal2,6 g3,3 g7,1 g2,1 g
Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.