Punajuurisipsit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 80 g1 kpl   31 kcal0,8 g5,5 g0,2 g2 g
Basilika oliiviöljy (Rainbow), annos 100g30 g    246 kcal0 g0 g30 g0 g
Suola, annos 3g0.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
111 g    277 kcal0,8 g5,5 g30 g2 g
Ravintosisältö / annos55 g    138 kcal0,4 g2,7 g15 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    250 kcal0,7 g5 g27 g1,8 g
Punajuuri höylätään lastuiksi.

Kulhossa sekoitetaan öljy + haluamasi mausteet ja punajuuriviipaleet nakataan öljyseoksen sekaan + hämmennetään niin, että seosta on tarttunut joka punajuuriviipaleeseen.

Pellille leivinpaperin päälle, niin että eivät osu toisiinsa ja uuniin n. 175 astetta ja 1/2h - 1h riippuen punajuurilastujen paksuudesta...

Kannattaa tarkkailla, etteivät pala :) . Punajuurten reunat alkavat käpristyä, kun valmiita.

Annetaan levähtää pellillä uunista oton jälkeen, niin kuivuvat vielä lisää...

Ripottelin lopuksi pinnalle merisuolaa myllystä.