Riisi-broilerigratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)72 g  6 rl0,9 dl88 kcal1,6 g20 g0,2 g0,6 g
Maito, Kevyt300 g 60 tl20 rl3 dl138 kcal10 g14 g4,5 g0 g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 200 g   3,3 dl206 kcal6,9 g36 g2,1 g5,8 g
Broileri, rintafilee, nahaton 350 g    375 kcal81 g0 g5,3 g0 g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g150 g    540 kcal42 g3 g41 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1072 g    1347 kcal141 g73 g53 g6,4 g
Ravintosisältö / annos214 g    269 kcal28 g15 g11 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    126 kcal13 g6,8 g4,9 g0,6 g
2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.