Porkkanakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 300 g5 kpl   228 kcal5,6 g47 g0,6 g3 g
Porkkana 300 g4,6 kpl   98 kcal1,9 g17 g0,6 g7,7 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 12 g 2,4 tl0,9 rl0,1 dl106 kcal0 g0 g12 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Herneet, pakaste, 0,5 pss200 g    106 kcal11 g11 g1 g6,2 g
Arkirae (Valio), annos 100g100 g    70 kcal12 g3,5 g1 g0 g
Näkkileipä, Vaasan maukas23 g    71 kcal2,3 g14 g0,5 g4,1 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3 g3/4 kpl   3,1 kcal0,2 g0,5 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1541 g    749 kcal40 g102 g16 g21 g
Ravintosisältö / annos514 g    250 kcal13 g34 g5,2 g7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    49 kcal2,6 g6,6 g1 g1,4 g
Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.