Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g800 g    1320 kcal160 g0 g76 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 1350 g23 kpl   1028 kcal25 g209 g2,7 g14 g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g900 g    180 kcal9 g27 g0 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
5055 g    2573 kcal194 g236 g84 g14 g
Ravintosisältö / annos337 g    172 kcal13 g16 g5,6 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    51 kcal3,8 g4,7 g1,7 g0,3 g
Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.