Tattarileipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g70 g    238 kcal9 g47 g1,2 g3,7 g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 150 g 30 tl10 rl 45 kcal4,3 g5,4 g0,2 g0 g
Kuivahiiva, annos 11g6 g    22 kcal2,7 g2,4 g0,4 g0 g
Suola, annos 3g0.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi, tumma20 g    64 kcal0 g15 g0 g0 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Tattarijauho, Vijatuote250 g    875 kcal33 g175 g3,5 g13 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
547 g    1606 kcal49 g245 g46 g17 g
Ravintosisältö / annos36 g    106 kcal3,2 g16 g3 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    294 kcal9 g45 g8,4 g3,1 g
Mittaa astiaan puuro, kuivahiiva, suola ja siemenet.

Sulata voi ja anna siirapin liota kuumaan siirappiin.

Sekoita joukkoo nestevoiseos kuiva aineisiin.

Lisää tattari jauhoa desi kerraan kunnes taikina vetelä mutta ei vellimäinen.

Kohota ainakin 30min ja paista 225c noin 15 min