Hirvi lanttupedillä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirvenliha 500 g    562 kcal106 g0 g15 g0 g
Lanttu 300 g    87 kcal3 g14 g0,9 g5,4 g
Sipuli 70 g1,3 kpl  0,8 dl21 kcal0,9 g3,4 g0,1 g1,2 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 140 g7 kpl   317 kcal22 g0,7 g25 g0 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)400 g 80 tl27 rl4 dl640 kcal11 g11 g60 g0 g
Sinappi 10 g 2 tl0,6 rl0,1 dl13 kcal0,4 g1,4 g0,6 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
1440 g    1661 kcal145 g33 g102 g7,2 g
Ravintosisältö / annos206 g    238 kcal21 g4,8 g15 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    115 kcal10 g2,3 g7,1 g0,5 g
Paistetaan pannussa voissa hirven paistia isoiksi filepaloiksi leikattuna.

Paistetaan sipuli.

Leikataan lanttu pieniksi kuutioiksi.

Laitetaan uunivuokaan pohjalle lanttukuutiot, päälle paistetut paistin kappaleet ja sipuli, niitten päälle pekoni kuori.

Sekoitetaan kastike ainekset, eli kerma, sinappijauhe, suola, riistamauste ja pippuri maun mukaan ja kaadetaan kastike uunivuokaan ja uuniin 150 astetta ja annetaan kypsyä hitaasti 2 ja puol - kolme tuntii.