Pestopasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11 g2,6 kpl   11 kcal0,8 g1,7 g0,1 g0,2 g
Basilika, tuore 15 g  7,5 rl1,2 dl4,1 kcal0,5 g0,2 g0,1 g0,2 g
Parmesan formaggio da pasta50 g    229 kcal20 g0 g17 g0 g
Auringonkukansiemen 50 g  3,3 rl1/2 dl297 kcal12 g6,3 g25 g3 g
Oliiviöljy 90 g 18 tl6,4 rl1 dl796 kcal0 g0 g90 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty450 g    630 kcal23 g126 g3,1 g15 g
Broileri, rintafilee, nahaton 400 g    429 kcal92 g0 g6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1070 g    2398 kcal149 g134 g141 g19 g
Ravintosisältö / annos267 g    599 kcal37 g34 g35 g4,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    224 kcal14 g13 g13 g1,8 g
- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.