Jossun helppo karjalanpaisti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Karjalanpaisti 500g (Hk), annos 500g500 g    850 kcal100 g0 g50 g0 g
Patajuurekset 2013 (Apetit), annos 400g400 g    120 kcal3,6 g19 g0,8 g10 g
Sipulikuutiot, pakaste (Rainbow), annos 50g50 g    12 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
955 g    987 kcal104 g22 g51 g10 g
Ravintosisältö / annos239 g    247 kcal26 g5,5 g13 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    103 kcal11 g2,3 g5,3 g1,1 g
Käytin oikeasti tässä herra Snellmanin Aito karjalanpaistilihaa, mutta käy mikä tahansa muukin karjalanpaistiliha ohjeeseen.

Olin hankkinut patajuureksia ja nyt kokeilin niitä kun muistin niiden olemassaolon.

Muutenhan karjalanpaisti on älyttömän helppo kenen tahansa tehdä, jopa tumpelommankin.

Lihat laitetaan pataan, vettä niin paljon että lähes lihat peittyvät.

Laitoin sitten päälle patajuurekset, ne olivat jonkin verran paakkuuntuneet jäästä joten pyrin rikkomaan ne tasaisemmin sekaan.

Koska rakastan sipulia, heitin sekaan myös sipulikuutioita pakkasesta.

Laitoin n. 175 asteeseen uunin keskiosaan 3 tunniksi.

Hyvää ja mureata tuli, vaikkei nämä ole parhaita paloja kuulemma, lihatiskiltä saa paremmat ja vähän halvemmat.

Mutta älyn helppo tämä oli tehdä ja hyvää tuli, sekä kasvispitoisempaa.

Laakerinlehden saa laittaa myös jos tykkää.

Itse en ole tottunut sitä käyttämään.

Liha-annos oli pienehkö, mutta sinkulle riittävä muutaman päivän annos.