Jossun helppo karjalanpaisti
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Karjalanpaisti 500g (Hk), annos 500g | 500 g | | | | | 850 kcal | 100 g | 0 g | 50 g | 0 g |
Patajuurekset 2013 (Apetit), annos 400g | 400 g | | | | | 120 kcal | 3,6 g | 19 g | 0,8 g | 10 g |
Sipulikuutiot, pakaste (Rainbow), annos 50g | 50 g | | | | | 12 kcal | 0,5 g | 1,9 g | 0,1 g | 0 g |
Suola, annos 3g | 3 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Mustapippuri | 2 g | | 1 tl | 0,3 rl | | 5,6 kcal | 0,2 g | 0,8 g | 0,1 g | 0,5 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 955 g | | | | | 987 kcal | 104 g | 22 g | 51 g | 10 g |
Ravintosisältö / annos | 239 g | | | | | 247 kcal | 26 g | 5,5 g | 13 g | 2,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 103 kcal | 11 g | 2,3 g | 5,3 g | 1,1 g |
Käytin oikeasti tässä herra Snellmanin Aito karjalanpaistilihaa, mutta käy mikä tahansa muukin karjalanpaistiliha ohjeeseen.
Olin hankkinut patajuureksia ja nyt kokeilin niitä kun muistin niiden olemassaolon.
Muutenhan karjalanpaisti on älyttömän helppo kenen tahansa tehdä, jopa tumpelommankin.
Lihat laitetaan pataan, vettä niin paljon että lähes lihat peittyvät.
Laitoin sitten päälle patajuurekset, ne olivat jonkin verran paakkuuntuneet jäästä joten pyrin rikkomaan ne tasaisemmin sekaan.
Koska rakastan sipulia, heitin sekaan myös sipulikuutioita pakkasesta.
Laitoin n. 175 asteeseen uunin keskiosaan 3 tunniksi.
Hyvää ja mureata tuli, vaikkei nämä ole parhaita paloja kuulemma, lihatiskiltä saa paremmat ja vähän halvemmat.
Mutta älyn helppo tämä oli tehdä ja hyvää tuli, sekä kasvispitoisempaa.
Laakerinlehden saa laittaa myös jos tykkää.
Itse en ole tottunut sitä käyttämään.
Liha-annos oli pienehkö, mutta sinkulle riittävä muutaman päivän annos.