Porkkanakakkumuffinssit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g158 g    632 kcal0 g156 g0 g0 g
Rypsiöljy 90 g 18 tl6,4 rl1 dl796 kcal0 g0 g90 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 146 g  15 rl2,3 dl501 kcal15 g102 g1,8 g5,1 g
Mantelirouhe, 1 rkl42 g    243 kcal8,9 g2,2 g21 g4,9 g
Kookoshiutale 10 g  2 rl0,3 dl66 kcal0,8 g0,6 g6,5 g1,6 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8 g    29 kcal0,3 g6,4 g0,3 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Ruokasooda 3 g 0,6 tl0,2 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g250 g3,9 kpl   70 kcal1,5 g15 g0,5 g6,3 g
Ananasmurskaa ananasmehussa (Rainbow) 1 purkki 227/140g70 g    42 kcal0,3 g11 g0,1 g1 g
Philadelphia tuorejuusto 200g200 g    510 kcal12 g6,4 g48 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g60 g    240 kcal0 g60 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton25 g    5,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl60 g60 kpl 6 rl0,9 dl384 kcal8,4 g2 g38 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1242 g    3699 kcal62 g367 g218 g20 g
Ravintosisältö / annos104 g    310 kcal5,2 g31 g18 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    298 kcal5 g30 g18 g1,6 g
POHJA:
2 kananmunaa
1 ¾ dl ruokokidesokeria
1 dl rypsiöljyä
2 ¼ dl vehnäjauhoja
¾ dl mantelirouhetta
2 rkl kookoshiutaleita
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
1 ½ tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
4 dl hienoa porkkanaraastetta (= noin 3 isoa porkkanaa)
½ prk ananasmurskaa

KUORRUTUS:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua

KORISTEEKSI:
hasselpähkinärouhetta tai mitä vaan oman maun mukaan

1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.

2. Lisää joukkoon öljy.

3. Sekoita kaikki kuivat aineet ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan.

4. Lisää taikinaan porkkanaraaste ja lopuksi valutettu ananasmurska.

5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun muffinssipeltiin (tai irrallisiin muffinssivuokiin) ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia
6. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli ja kuorruta seuraavana päivänä juuri ennen tarjoilua.

Kokonaisen porkkanakakun saa, kun tuplaa kaikki annosmäärät ja paistaa irtopohjavuoassa noin 1 h.