Jk1903 Herne-selleri-linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio, Knorr5 g    14 kcal0,4 g0,5 g1,2 g0,1 g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 100 g   1,3 dl319 kcal24 g46 g1,9 g8,9 g
Sipuli (kuorittu)82 g1,5 kpl  0,9 dl22 kcal1,1 g3,9 g0,2 g1,4 g
Juuriselleri 135 g0,2 kpl   43 kcal1,7 g6,2 g0,3 g4,2 g
Herne, pakaste (rainbow)200 g    170 kcal12 g30 g0 g6,2 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl200 g    170 kcal2,8 g8,8 g14 g0 g
Valio Polar sulatejuusto 9 %, maustamaton 10 g50 g    75 kcal9 g0 g4,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1272 g    812 kcal51 g95 g22 g21 g
Ravintosisältö / annos318 g    203 kcal13 g24 g5,5 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    64 kcal4 g7,5 g1,7 g1,6 g
Huuhdo ja liota linssit.

Kuori ja paloittele selleri ja sipuli.

Keitä kasvikset kypsäksi ja lisää herneet, keitä vielä 10 min ja soseuta.

Lisää kerma ja juusto.

Mausta suolalla ja pippuria.