Punaviini-patapaisti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudanpaisti, ohuen ohut, Snellman500 g    460 kcal87 g2 g10 g0 g
Oivariini vähärasv. 12g15 g    83 kcal0,2 g0,2 g9 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai20 g  2 rl0,3 dl70 kcal2,4 g14 g0,4 g0,6 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl10 g    25 kcal1,2 g0,2 g2,2 g0 g
Viini, punaviini250 g    175 kcal0,8 g4,8 g0 g0 g
Herkkusieni175 g    26 kcal4 g1,1 g0,9 g2,6 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1100 g    875 kcal96 g30 g23 g6,5 g
Ravintosisältö / annos220 g    175 kcal19 g6 g4,6 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    80 kcal8,8 g2,7 g2,1 g0,6 g
Ruskista lihapaloja rasvassa padassa tai isossa paistinpannussa n. 10 min. Ripota 2rkl jauhoja päälle ja ruskista n. 2min.

Kaada lihan joukkoon 0,5l lihalientä ja sekoita voimakkaasti kunnes seos kiehuu.

Lisää pataan 2,5dl viiniä, laakerinlehti, 1tl kuivattua tinjamia ja 0,5tl kuivattua salviaa.

Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä n. 1 tunti tai kunnes liha tuntuu murealta.

Kuori 2 isoa porkkanaa ja leikkaa ne n. 5cm pituisiksi paloiksi.

Huuhdo ja viipaloi sienet.

Lisää pataan ja mausta suolalla ja pirppurilla.

Hauduta kannen alla n. 15min kunnes kasvikset ovat pehmenneet, mutta vielä napakoita.

Poista laakerinlehti ja tarjoa perunan, pastan tai riisin kera.