Sitruunapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 60 g  6 rl1 dl201 kcal0 g49 g0 g0,8 g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g60 g    210 kcal2,1 g49 g0,6 g1,8 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Vesi30 g 6 tl2 rl0,3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Keltuainen kananmunassa (Kananmunan keltuainen), annos 20g100 g    285 kcal16 g0,2 g25 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7 g    28 kcal0 g6,9 g0 g0 g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio300 g    420 kcal8,4 g20 g36 g0 g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore180 g    45 kcal0 g16 g0 g0,2 g
Sitruuna kuorittu 30 g0,8 kpl   12 kcal0,2 g0,7 g0,3 g0,8 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
1162 g    2822 kcal41 g324 g155 g3,6 g
Ravintosisältö / annos129 g    313 kcal4,6 g36 g17 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    243 kcal3,5 g28 g13 g0,3 g
Sekoita jauhot, suola ja sokeri.

Nypi/sekaa joukkoon rasva.

Lisää kylmä vesi ja laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

Valmista sillä välin täyte: Raasta 2 sitruunan kuori ja puserra niistä mehu.

Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää sitruunamehu ja kuoriraaste sekä ranskankerma varovasti sekoittaen.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n.40-50 min, tai kunnes hyytynyt.

Peitä foliolla paiston aikana, ettei pinta tummu liikaa.

Voi tarjota esim.

vaniljajäätelön kanssa.