Hirvipekonikaalipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali800 g    169 kcal10 g27 g1,6 g17 g
Hirvenjauheliha oma saalis430 g    482 kcal95 g0 g13 g0 g
Pekoni, viipaleet (Rainbow), annos 140g140 g    392 kcal25 g0,7 g32 g0 g
Sipuli, paistettu 100 g   1,4 dl101 kcal1,3 g4,9 g8,2 g1,7 g
Voi 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl73 kcal0,1 g0 g8,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1480 g    1216 kcal131 g33 g63 g19 g
Ravintosisältö / annos247 g    203 kcal22 g5,5 g11 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    82 kcal8,8 g2,2 g4,3 g1,3 g
Paistetaan paistinpannussa tai padassa hirvenjauhelihasta ruskeaksi, sen jälkeen pekoni leikataan isoiksi paloiksi ja paistetaan omassa rasvassaan ja lisätään pataan, kuullotetaan pienennetty sipuli pekonin rasvassa, lisätään kaali pataan ja lisätään kuullotetut sipulipalat, lisätään paistinpannussa vettä ja huuhdevesi lisätään pataan.

Pataa kannattaa sekoittaa, kunhan kaali on alkanut kypsyä.

Padan voi siirtää uuniin hautumaan 150 asteiseen uuniin.

Sopii hyvin kypsennettäväksi jälkilämmöllä tai sähköuunissa lämmön voi ottaa pois tunnin päästä ja jättää pata vielä jälkilämpöön.