Jauhelihakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman400 g    680 kcal48 g0 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Purjosipuli 100 g1/2 kpl   23 kcal1,8 g2,4 g0,2 g2,1 g
Palsternakka 150 g1 kpl   95 kcal0,8 g18 g0,6 g6,8 g
Valkosipuli, tuore, silputtu2 g1/2 kpl   2,1 kcal0,2 g0,3 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g120 g1,9 kpl   34 kcal0,7 g7,1 g0,2 g3 g
Juuriselleri 137 g0,2 kpl   43 kcal1,7 g6,3 g0,3 g4,2 g
Peruna, keskikokoinen 60g200 g2,9 kpl   120 kcal3 g26 g0,2 g1,8 g
Liemikuutio, kasvisliemi, Maggi2 g    6,6 kcal0,1 g0,3 g0,6 g0 g
Maustepippuri, annos 1g8 g    0,2 kcal0 g0 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2669 g    1017 kcal57 g63 g42 g19 g
Ravintosisältö / annos445 g    170 kcal10 g10 g7,1 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal2,1 g2,3 g1,6 g0,7 g
Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli voissa tai öljyssä pannulla.

Mausta paprikajauheella.

Kuumenna vesi, lisää liemikuutiot, silputtu purjo, valkosipuli, pieniksi kuutioidut juurekset ja pippurit.

Lisää joukkoon myös ruskistetut lihat.

Anna kiehua hiljalleen n. 25 min. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Koristele persiljasilpulla.