Syysillan lämmike Tomaattinen chili-makkarakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)371 g  25 rl3,7 dl130 kcal3,7 g26 g1,9 g5,2 g
Peruna, vanha, kuorittu 507 g8,5 kpl   386 kcal10 g79 g1 g5,1 g
Sipuli 73 g1,3 kpl  0,8 dl22 kcal0,9 g3,5 g0,1 g1,2 g
Porkkana 92 g1,4 kpl   30 kcal0,6 g5,1 g0,2 g2,3 g
Lanttu 76 g    22 kcal0,8 g3,5 g0,2 g1,4 g
Wilhelm chili-sulatejuusto (Atria), annos 100g193 g    502 kcal23 g4,1 g43 g0,2 g
Kasvisliemikuutio 5.5 g1/2 kpl   17 kcal0,5 g0,7 g1,3 g0,1 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2332 g    1232 kcal39 g121 g61 g16 g
Ravintosisältö / annos389 g    206 kcal6,5 g20 g10 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    53 kcal1,7 g5,2 g2,6 g0,7 g
1. Pilko juurekset ja makkara.

Silppua sipuli.

2. Kuullota sipuli ja makkara rypsiöljyssä (esim.

siinä kattilassa, jossa aiot valmistaa keiton)
3. Kaada vesi kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa.

Lisää tämän jälkeen tomaattimurska ja kiehauta seos uudelleen.

4. Lisää juurekset kattilaan.

Kun keitto on kiehunut jonkin aikaa ja perunat ovat lähes kypsiä (n. 15 - 20 minuuttia), pienennä lämpöä ja anna keiton muhia hissukseen.

Kun perunat ovat kypsiä, käännä levy pois päältä ja anna keiton oleutua vielä vartin verran.

5. Nauti esim.

patongin tai ruisleivän kanssa.