Jogurtti-kasviscurry (Valio-ohje)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Porkkana, keskikokoinen 65g90 g1,4 kpl   25 kcal0,5 g5,4 g0,2 g2,3 g
Kukkakaali 350 g0,6 kpl  8,8 dl84 kcal6,3 g7,7 g1,1 g8,1 g
Peruna, vanha, kuorittu 250 g4,2 kpl   190 kcal4,7 g39 g0,5 g2,5 g
Keiju kevyt margariini 40%5 g    18 kcal0,1 g0,1 g2 g0 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vitafit apple juice 100%, Lidl, annos 200g90 g    40 kcal0,1 g9 g0,1 g0,1 g
Juustoleipä (hyla) (Valio), annos 220g120 g    336 kcal22 g3 g26 g0 g
Pirkka turkkilainen jogurtti (Juustoportti), annos 100g80 g    96 kcal2,6 g3,3 g8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1041 g    924 kcal36 g70 g52 g14 g
Ravintosisältö / annos347 g    308 kcal12 g23 g17 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal3,5 g6,7 g5 g1,3 g
Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna rasva (voi, öljy tai sekoitus), lisää 1rkl currya ja 1tl kurkumaa ja kääntele hetki.

Lisää porkkana-, peruna- ja sipulikuutiot.

Kuullota kunnes sipulit ovat läpikuultavia, lisää kukkakaali ja mausta suolalla (ja ½tl korianterilla, 2rkl kasvisliemifondilla).

Lisää omenamehua ja hauduta kasvikset kannen alla kypsiksi 15-20min.

Kuutioi leipä juusto ja lisää jogurtin kanssa ruokaan juuri ennen tarjoilua, kuumenna, mutta älä enää keitä.

Pääruoaksi tai kana/kalaruoan lisäkkeeksi.