Tonnikalapiirakka kermaviili

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g400 g    468 kcal11 g16 g40 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Leivinjauhe 0.4 g 0,1 tl  0,7 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Tonnikala paloina öljyssä (Pirkka)200 g    328 kcal50 g1,8 g13 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
873 g    1511 kcal92 g132 g67 g5,7 g
Ravintosisältö / annos145 g    251 kcal15 g22 g11 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    173 kcal10 g15 g7,6 g0,7 g
Kaada vesi pois tonnikalapurkeista.

Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet keskenään (leivinjauhe aina vehnäjauhojen kanssa) ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan
Sekoita sitten täytteen ainekset keskenään, vaikka samassa kulhossa ja kaada täyte raa\'an pohjan päälle.

Lisää halutessasi hieman juustoraastetta
Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi (= n.½ tuntia?).

Taikina tulee piirakkavuokaan (24 cm) piripintaan: käytä siis hieman isompaa tai suojaa uunin pohja vaikkapa pellillä.