Pehmeät tacot
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Vesi, vesijohtovesi | 300 g | | 60 tl | 20 rl | 3 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Kuivahiiva, annos 11g | 11 g | | | | | 40 kcal | 5 g | 4,4 g | 0,7 g | 0 g |
Rypsiöljy | 28 g | | 5,6 tl | 2 rl | 0,3 dl | 248 kcal | 0 g | 0 g | 28 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 455 g | | | 46 rl | 7 dl | 1561 kcal | 46 g | 319 g | 5,5 g | 16 g |
Suola, annos 3g | 5 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 799 g | | | | | 1848 kcal | 51 g | 323 g | 34 g | 16 g |
Ravintosisältö / annos | 100 g | | | | | 231 kcal | 6,4 g | 40 g | 4,3 g | 2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 231 kcal | 6,4 g | 40 g | 4,3 g | 2 g |
Pehmeät tacot
3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum) vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.
Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen.
Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.
Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi.
Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli.
Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.
Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.