Perunasosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Vesi120 g 24 tl8 rl1,2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g125 g    100 kcal1,9 g8,4 g6,3 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 450 g7,5 kpl   343 kcal8,5 g70 g0,9 g4,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1258 g    624 kcal28 g106 g7,3 g5,5 g
Ravintosisältö / annos419 g    208 kcal9 g35 g2,4 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal2,2 g8,4 g0,6 g0,4 g
Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).