Jauheliha-punajuurilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g85 g    290 kcal6,5 g62 g1,8 g2,6 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Punajuuri 1000 g13 kpl   384 kcal10 g69 g2 g25 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Basilika, tuore 13 g  6,5 rl1 dl3,5 kcal0,4 g0,1 g0,1 g0,2 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g500 g    200 kcal25 g25 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Mustapippuri 5 g 2,5 tl0,7 rl 14 kcal0,5 g1,9 g0,2 g1,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2779 g    1799 kcal139 g166 g58 g32 g
Ravintosisältö / annos556 g    360 kcal28 g33 g12 g6,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    65 kcal5 g6 g2,1 g1,1 g
1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.