Jauhelihamureke, omena-sipuli ala Tuula

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700 g    1162 kcal133 g0 g70 g0 g
Laktoositon kermaviili (Valio)200 g    130 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Ranskalainen sipulikeitto-ainekset (Knorr), annos 52g75 g    240 kcal6,8 g39 g4,5 g6,8 g
Omena, ulkomainen, kuorittu 200 g1,3 kpl   89 kcal0,4 g19 g0,2 g3,6 g
Sipuli 150 g2,7 kpl  1,7 dl45 kcal1,9 g7,2 g0,3 g2,6 g
Silavaton palvikinkku (Pajuniemi), annos 35g105 g    94 kcal16 g0,5 g3,2 g0 g
Koskenlaskija, murennettu (Valio), annos 150g150 g    420 kcal29 g0 g35 g1,5 g
Siirappi 7 g 1 tl0,4 rl0,1 dl21 kcal0 g5,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1587 g    2201 kcal193 g80 g120 g15 g
Ravintosisältö / annos159 g    221 kcal19 g8 g12 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    139 kcal12 g5,1 g7,5 g0,9 g
Sekoita jauheliha, sipulikeittoaines ja kermaviili mureketaikinaksi.

Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia.

Voitele leivinpaperi öljyllä.

Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi n. 30 x 25 cm. Raasta kuoritut omenat ja sipuli karkeaksi.

Levitä raaste murkelevyn päälle, valuta siirappi ja ripottele curry sekä mustapippuri raasteen päälle.

Laita sulatejuusto murut skäö peitä täyteainekset kinkku viipaleilla.

Rullaa levy leivinpaperia apuna käyttäen.

Kääri leivinpaperi tiiviisti murekkeen ympärille ja kierrä päät napakasti kiinni.

Siirrä mureke vuokaan ja paista uunissa 35-40 min. Tarjoa yrteillä ja tomaattikuutioilla maustetun pastan kanssa