Omena rahka piirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oivariini, 75200 g 40 tl14 rl2,1 dl1360 kcal2 g2 g150 g0 g
Sokeri 290 g97 kpl73 tl24 rl3,4 dl1177 kcal0 g290 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 340 g  34 rl5,2 dl1167 kcal35 g238 g4,1 g12 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16 g    64 kcal0 g16 g0 g0 g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g170 g    92 kcal15 g7,1 g0,3 g0 g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g200 g    240 kcal6 g8,2 g20 g0 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 260 g1,3 kpl   100 kcal0,4 g21 g0,2 g3,9 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10 g    36 kcal0,4 g8 g0,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1496 g    4254 kcal59 g594 g175 g16 g
Ravintosisältö / annos94 g    267 kcal3,7 g37 g11 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    284 kcal4 g40 g12 g1,1 g
Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja