Päivin köykänen omppupulla rahkaan

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400 g 80 tl27 rl4 dl132 kcal13 g20 g0 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 14 g0,3 kpl   10 kcal1,8 g0,2 g0,1 g1 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kanamuna, paistettu (pirkka)55 g    121 kcal7,2 g0,3 g10 g0 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki500 g 100 tl33 rl5 dl280 kcal43 g25 g1 g0 g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g500 g    1700 kcal25 g375 g2,5 g35 g
Omena, ulkomainen, kuorittu 570 g3,6 kpl   255 kcal1,1 g54 g0,6 g10 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
40 annosta
2149 g    2514 kcal91 g477 g15 g48 g
Ravintosisältö / annos54 g    63 kcal2,3 g12 g0,4 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    117 kcal4,3 g22 g0,7 g2,2 g
Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.