Suppis-Juurespiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Juuressose Pirkka 500g500 g    200 kcal3,5 g45 g1 g0 g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 150 g    1064 kcal0,6 g0 g120 g0 g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl500 g    1750 kcal70 g320 g16 g28 g
Ruisjauho, 1 dl100 g    320 kcal11 g64 g2,3 g14 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Basilika, tuore 10 g  5 rl0,8 dl2,7 kcal0,3 g0,1 g0,1 g0,2 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g400 g    120 kcal4 g16 g1,2 g0 g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 170 g8,5 kpl   385 kcal27 g0,9 g31 g0 g
Lantturaaste, annos 100g200 g    50 kcal2 g9 g0,6 g3,6 g
Porkkanaraaste 200g200 g3,1 kpl   54 kcal1,2 g11 g0,4 g5 g
Punasipuli, kuorittu, 100g472 g8,6 kpl  5,2 dl127 kcal6,1 g23 g0,9 g8 g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g100 g    220 kcal14 g4,3 g16 g0,6 g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g180 g    396 kcal25 g7,7 g29 g1,1 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Basilika, tuore 5 g  2,5 rl0,4 dl1,4 kcal0,2 g0,1 g0 g0,1 g
Leppäsavujuusto voimakassuolainen (Pirkka), annos 100g150 g    510 kcal54 g0 g39 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
3317 g    5453 kcal240 g504 g273 g60 g
Ravintosisältö / annos138 g    227 kcal10 g21 g11 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    164 kcal7,2 g15 g8,2 g1,8 g
Sekoita juuressose ja rasva kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet.

Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni.

Paahda pekonit pannulla kevyesti.

Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat.

Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat.

Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle juusto.

Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.