Lasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Tomaattimurska 800 g  53 rl8 dl235 kcal4,5 g42 g1,6 g15 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g5 g    19 kcal0,7 g3,1 g0,4 g0 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Juusto, Polar 5% (Valio) 8g siivu100 g    170 kcal31 g0 g5 g0 g
Natura kermajuusto (Arla)100 g    390 kcal25 g0 g32 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 900 g 180 tl60 rl9 dl410 kcal27 g43 g14 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai65 g  6,5 rl1 dl228 kcal7,8 g46 g1,4 g2 g
Lasagnelevy Rainbow200 g    734 kcal28 g142 g6,2 g6 g
Margariini 60%, keskiarvo 70 g 14 tl5 rl0,7 dl373 kcal0,2 g0,2 g42 g0 g
Rapsiöljy (Vita d´or), annos 5g15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2784 g    3418 kcal204 g286 g158 g27 g
Ravintosisältö / annos464 g    570 kcal34 g48 g26 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    123 kcal7,3 g10 g5,7 g1 g
400 grammaa naudan jauhelihaa 10%
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl pippuriseosta
1 tl pizzamaustetta
paprikajauhetta
5 valkosipulin kynttä
2 sipulia
1 rkl öljyä (Vita D'Or)
100 grammaa Polar Juustoa 5%
100 grammaa Arla Ingman Natura juustoa 32%
9 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoa
5 rkl margariinia
200 grammaa lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
Lisää tomaattimurska ja mausteet
Hauduta 15 minuuttia

Juustokastike

Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen (ei kannata käyttää vispilää, sillä sen puhdistaminen on vaikeaa)
Kun maito alkaa kiehua, lisää mustapippuri ja juustoraasteesta 2/3 maitoon.

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros.

Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt.

Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta.

Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat.

Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.

Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lasagnen tekeminen yksin vaatii täydellistä keskittymistä, varsinkin jos teet juustokastikkeen samalla kun haudutat jauhelihaa