Mustikkapullamuffinssit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g2.7 g    3,9 kcal0,3 g0 g0,3 g0 g
Kuivahiiva, annos 11g22 g    79 kcal10 g8,8 g1,3 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai390 g  39 rl6 dl1365 kcal47 g277 g8,2 g12 g
Jogurttirahka, maustamaton (Ehrmann), annos 250g250 g    145 kcal19 g13 g2,3 g0,3 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Makeutusjauhe, Pirkka24 g    90 kcal0,3 g22 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Mustikka metsä- 400 g  33 rl6,7 dl176 kcal2 g26 g2,4 g13 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
1597 g    2040 kcal95 g373 g15 g27 g
Ravintosisältö / annos67 g    86 kcal4 g16 g0,6 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    128 kcal6 g23 g0,9 g1,7 g
Lämmitä maito ja jogurttirahka 37C, ja sekoita.

Lisää 2pss kuivahiivaa, 3dl makeutusjauhe, 1tl suola ja 1rkl kardemumma sekä kanamuna.

Lisää samalla vatkaten vehnäjauhot.

Taikinan tulee jäädä löysäksi.

Anna kohota 20-30min.

Jaa taikina muffinssivuokiin (n.24kpl pienehköjä ) tai kaada piirakkapellille.

Paista n.30min 200-225'C, aluksi 225'c n.15min ja loppuaika 200'c.

Paistoaika riippuu uunista, eli tarkkaile uunia läheltä.