Lihakastike (kerma+pippuri)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g1000 g    1300 kcal10 g10 g10 g10 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Sipuli (kuorittu)180 g3,3 kpl  2 dl49 kcal2,3 g8,6 g0,4 g3,1 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g60 g    228 kcal0,6 g55 g0,3 g0 g
Oliiviöljy 30 g 6 tl2,1 rl1/3 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2335 g    2065 kcal20 g119 g42 g15 g
Ravintosisältö / annos292 g    258 kcal2,4 g15 g5,2 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    88 kcal0,8 g5,1 g1,8 g0,7 g
Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.