Täytetyt paprikat (Jemista)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paprika punainen 680 g4 kpl   199 kcal6,4 g31 g2,7 g13 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Porkkana, keskikokoinen 65g150 g2,3 kpl   42 kcal0,9 g8,9 g0,3 g3,8 g
Persilja 5 g  2,5 rl 1,4 kcal0,1 g0,1 g0 g0,4 g
Minttu, tuore (-), annos 1g1 g    0,4 kcal0 g0,1 g0 g0,1 g
Riisi tumma 120 g  9 rl1,4 dl419 kcal8,4 g86 g2,8 g4,8 g
Oliiviöljy 90 g 18 tl6,4 rl1 dl796 kcal0 g0 g90 g0 g
Fetajuusto Euroshopper (50g)200 g    410 kcal30 g5 g30 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton5 g    1,1 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1451 g    1923 kcal48 g141 g126 g25 g
Ravintosisältö / annos363 g    481 kcal12 g35 g32 g6,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    133 kcal3,3 g10 g8,7 g1,8 g
Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.