Bataatti-jauhelihavuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Bataatti, kuorittu 726 g5,6 kpl   588 kcal11 g122 g0,4 g22 g
Sipuli (kuorittu)135 g2,5 kpl  1,5 dl37 kcal1,8 g6,5 g0,3 g2,3 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 400 g 80 tl27 rl 107 kcal13 g12 g0 g0 g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki200 g 50 tl20 rl2,4 dl130 kcal26 g4,2 g0,6 g0 g
Polar-juusto 15%150 g    390 kcal47 g0 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
2176 g    2150 kcal196 g146 g81 g24 g
Ravintosisältö / annos2176 g    2150 kcal196 g146 g81 g24 g
Ravintosisältö / 100g100 g    99 kcal9 g6,7 g3,7 g1,1 g
Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli rasvassa pannulla.

Mausta.

Kuori bataatit ja leikkaa pienehköiksi suikaleiksi.

Laita tilavaan, laakeaan uunivuokaan jauheliha-sipuliseos, bataattisuikaleet, juustoraaste (säästä vähän raastetta pinnalle) ja raejuusto.

Sekoita, että ainekset ovat tasaisesti.

Vatkaa munat ja maito keskenään.

Mausta suolalla.

Kaada munamaito vuokaan.

Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.

Kypsennä 200 asteessa ensin 30 min. Painele ruokaa lastalla, ettei pinta kuivu.

Paista vielä 20 - 30 min tai kunnes bataatit tuntuvat kypsiltä.