Peltileipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi650 g 130 tl43 rl6,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnälese 50 g  17 rl2,5 dl114 kcal6,7 g7,7 g2,3 g19 g
Vehnäjauho puolikarkea 650 g  65 rl10 dl2230 kcal66 g455 g7,8 g23 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1391 g    2442 kcal73 g487 g10 g42 g
Ravintosisältö / annos87 g    153 kcal4,6 g30 g0,6 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    176 kcal5,2 g35 g0,7 g3 g
Liota hiiva, suola ja sokeri lämpimään (40*c) veteen, lisää leseet ja anna turvota hetki.

Sekoita jauhot puuhaarukalla, taikina saa olla vähän normitaikinaa löysempää.

Kohota tunti.

Kaada taikina pellille ja taputtele tasaiseksi.

Kohota 15 min.
Paista 250* 15 min.
Laske lämpö 125* ja jatka paistamista 20-25min.