Maailman helpoin leipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 455 g  46 rl7 dl1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi350 g 70 tl23 rl3,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
809 g    1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Ravintosisältö / annos54 g    104 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    193 kcal5,7 g39 g0,7 g2 g
Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Lisää 40-asteinen vesi ja sekoita taikinaksi puuhaarukalla turhia vaivaamatta.

Taikina saa olla hieman normaalia löysempää.

Anna kohota huoneenlämmössä 16-18h.

Laita uuniin kannellinen kattila tai uunivuoka, lämmitä uuni 250 asteeseen.

Kumoa taikina kuumaan vuokaan (ei tarvitse voidella) ja paista kannen alla 30min.

Ota kansi pois ja jatka paistamista 15 min.
Kääri leipä pyyhkeeseen ja anna huilia hetken ennen syömistä.

Painosta häviää 1/4 paistamisen yhteydessä.

Leipä on todella hyvää, vanhanaikaisen makuista ja hyvin säilyvää, ei tule hiivan makuiseksi muutamassakaan päivässä.

Kova kuori ja pehmeä sydän.