Maailman helpoin leipä
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Vehnäjauho puolikarkea | 455 g | | | 46 rl | 7 dl | 1561 kcal | 46 g | 319 g | 5,5 g | 16 g |
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g | 1.3 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Suola, annos 3g | 3 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Vesi | 350 g | | 70 tl | 23 rl | 3,5 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 15 annosta | 809 g | | | | | 1561 kcal | 46 g | 319 g | 5,5 g | 16 g |
Ravintosisältö / annos | 54 g | | | | | 104 kcal | 3,1 g | 21 g | 0,4 g | 1,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 193 kcal | 5,7 g | 39 g | 0,7 g | 2 g |
Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Lisää 40-asteinen vesi ja sekoita taikinaksi puuhaarukalla turhia vaivaamatta.
Taikina saa olla hieman normaalia löysempää.
Anna kohota huoneenlämmössä 16-18h.
Laita uuniin kannellinen kattila tai uunivuoka, lämmitä uuni 250 asteeseen.
Kumoa taikina kuumaan vuokaan (ei tarvitse voidella) ja paista kannen alla 30min.
Ota kansi pois ja jatka paistamista 15 min.
Kääri leipä pyyhkeeseen ja anna huilia hetken ennen syömistä.
Painosta häviää 1/4 paistamisen yhteydessä.
Leipä on todella hyvää, vanhanaikaisen makuista ja hyvin säilyvää, ei tule hiivan makuiseksi muutamassakaan päivässä.
Kova kuori ja pehmeä sydän.