Appelsiini-luumukakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen590 g2 kpl   183 kcal2,4 g38 g1,2 g8,9 g
Luumu kivetön, kuivattu 250 g36 kpl   509 kcal11 g94 g2,1 g22 g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala200 g    640 kcal30 g118 g5,2 g20 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Ruokasooda 23 g 4,5 tl1,5 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g80 g    480 kcal19 g5,3 g43 g0 g
Ruokosokeri300 g    1223 kcal0 g300 g0 g0 g
Neilikka, annos 4g5 g    18 kcal0,2 g4 g0,2 g0 g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g5 g    17 kcal0,5 g2,9 g0,3 g0,7 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5 g    18 kcal0,2 g4 g0,2 g0 g
Piimä AB Acidophilus Valio200 g    106 kcal6,4 g9 g5 g0 g
Rypsiöljy 180 g 36 tl13 rl2 dl1592 kcal0 g0 g180 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
2000 g    5344 kcal86 g688 g239 g57 g
Ravintosisältö / annos67 g    179 kcal2,9 g23 g8 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    267 kcal4,3 g34 g12 g2,8 g
Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.