Karppi banoffee

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 85 g 17 tl6,1 rl0,9 dl617 kcal1 g0,3 g69 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g150 g    900 kcal36 g10 g81 g0 g
Vispikerma, Milbona200 g    720 kcal4 g5,4 g76 g0 g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g120 g1 kpl   101 kcal1,3 g22 g0,5 g2,2 g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g0.1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Karppisokeri, erytrioli (Yesdeli), annos 10g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
565 g    2337 kcal42 g38 g227 g2,2 g
Ravintosisältö / annos71 g    294 kcal5,3 g4,7 g28 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    414 kcal7,5 g6,7 g40 g0,4 g
Vähähiilihydraattinen banoffee-torttu

85 g luomuvoita (voi olla suolattua, jotta maku on täyteläisempi)
240 ml = 150 g luomumantelijauhoa (Ölmühle Solling)
5 dl luomukuohukermaa
240 ml = 140 g ruskean sokerin korviketta
1 rkl banaaniaromia

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.

Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.

Sekoita mantelijauho 80 ml:aan ruskean sokerin korviketta.

Sekoita sula voi mantelijauho-ruskean sokerin korvike -seokseen.

Painele seos napakasti vuoan pohjalle.

Itse käytin 27 X 18 cm lasivuokaa.

Laita 2 dl kuohukermasta kattilaan.

Lisää loput (160 ml) ruskean sokerin korvikkeesta ja sekoita hyvin.

Keitä kermaa ja ruskean sokerin korviketta kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa saota ja se on kuin paksuhkoa kastiketta.

Tähän menee noin 10 minuuttia.

Toffeen ei tulisi olla tässä vaiheessa liian paksua, koska toffee jähmettyy jäähtyessään.

Poista kattila liedeltä, lisää banaaniaromi ja anna toffeen jäähtyä.

Paista torttupohjaa noin 20 minuutin ajan kunnes se on kullanruskeaa.

Anna pohjan jäähtyä mielellään jääkaapissa.

Kun toffee ja torttupohja ovat jäähtyneet, vatkaa jäljellä oleva kuohukerma (3 dl) vaahdoksi.

Levitä toffee torttupohjan päälle ja kuorruta vatkatulla kermalla.

Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.

Säilytä mahdolliset jämät jääkaapissa.