Porsas-lanttupata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g300 g    741 kcal54 g0 g57 g0 g
Lanttu 400 g    115 kcal4 g18 g1,2 g7,2 g
Sipuli (kuorittu)70 g1,3 kpl  0,8 dl19 kcal0,9 g3,4 g0,1 g1,2 g
Porkkana 120 g1,9 kpl   39 kcal0,7 g6,7 g0,2 g3,1 g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 100 g1,7 kpl   76 kcal1,9 g15 g0,2 g1 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g28 g    34 kcal0,7 g1,7 g2,5 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1318 g    1024 kcal62 g46 g61 g13 g
Ravintosisältö / annos330 g    256 kcal16 g11 g15 g3,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    78 kcal4,7 g3,5 g4,6 g1 g
Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.