Intialainen kikhernecurry

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokajogurtti Valio200 g    180 kcal9 g10 g12 g0 g
Kikherne säilötty Bonduelle265 g    345 kcal17 g53 g8 g13 g
Vihannessekoitus (Rainbow), annos 250g120 g    24 kcal2,4 g4,3 g0 g0 g
Valkosipuli, tuore, silputtu7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka4 g    35 kcal0 g0 g4 g0 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Tomaattisose Rainbow, 200g tuubi68 g    58 kcal3,3 g11 g0,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
1084 g    681 kcal34 g85 g25 g15 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    63 kcal3,1 g7,9 g2,3 g1,4 g
Tilkka öljyä
1 iso sipuli tai 2 pienempää
2-3 valkosipulinkynttä
1prk tomaattipyrettä
½pss pakastevihannessekoitusta
1prk säilöttyjä kikherneitä
1prk ruokajogurttia
kanelitanko
1tl kardemummaa
1 kasvisliemikuutio tai 2tl kasvisliemijauhetta
2tl currya
3dl vettä

1. Silppua sipulit ja kuullota öljytilkassa kattilassa.

Lisää joukkoon curry, vesi, tomaattipyre, kasvisliemikuutio, kanelitanko ja kardemumma.

2. Anna hautua noin 10min.

3. Valuta kikherneet ja kaada muiden ainesten joukkoon.

Lisää samaan aikaan myös pakastevihannekset.

Anna hautua vielä toiset 10min.

4. Sekoita lopuksi jogurtti ruokaan, anna lämmetä, mutta älä keitä enää, ettei kastike juoksetu.

5. Herkuttele basmatiriisin kera :)