Lindan linssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli, paistettu 80 g   1,1 dl81 kcal1 g3,9 g6,6 g1,4 g
Linssi, vihreä, go green170 g    575 kcal49 g97 g1,7 g52 g
Kikherne (Gogreen), annos 100g170 g    179 kcal14 g24 g3,4 g17 g
Porkkana, keskikokoinen 65g85 g1,3 kpl   24 kcal0,5 g5,1 g0,2 g2,1 g
Rypsiöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Kreikkalainen jogurtti (Valio), annos 100g50 g    58 kcal3 g2,5 g4 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
581 g    1081 kcal68 g134 g34 g73 g
Ravintosisältö / annos145 g    270 kcal17 g33 g8,4 g18 g
Ravintosisältö / 100g100 g    186 kcal12 g23 g5,8 g12 g
Paahda chilihiutaleita (jos käytät) kuivassa kattilassa hetki.

Lisää sitten sipuli ja öljy pannulle ja paista n. 5 minuuttia.

Lisää linssit, kikherneet, kasvisliemi ja porkkanaraaste ja anna keittyä 15 minuuttia (kunnes linssit pehmenevät).

Lisää tarvittaessa vettä, mausta makusi mukaan (itse laitan tuoretta korianteria, pippuria ja suolaa).

Soseuta keitto ja lisää halutessasi pieni määrä kreikkalaista jugurttia valmiin annoksen päälle.