Vihiksen majoneesi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g20 g    13 kcal0,7 g0 g5 g0 g
Sinappi (teollinen)8 g 1,6 tl1/2 rl0,1 dl10 kcal0,4 g1,1 g0,5 g0 g
Viinietikka 15 g 3 tl1 rl0,2 dl3,1 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Sokeri 3 g1 kpl3/4 tl1/4 rl 12 kcal0 g3 g0 g0 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri 0.5 g 1/4 tl0,1 rl 1,4 kcal0,1 g0,2 g0 g0,1 g
Rypsiöljy 156 g 31 tl11 rl1,7 dl1380 kcal0 g0 g156 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
205 g    1419 kcal1,2 g4,4 g162 g0,1 g
Ravintosisältö / annos68 g    472 kcal0,4 g1,5 g54 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    694 kcal0,6 g2,2 g79 g0 g
Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.