Meksikolainen salaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 450 g    687 kcal87 g0 g38 g0 g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl150 g    450 kcal13 g81 g6,8 g3,3 g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl13 g    117 kcal0 g0 g13 g0 g
Jäävuorisalaatti, rapea100 g    10 kcal1,1 g0,8 g0,2 g1,2 g
Tomaatti 250 g2 kpl   57 kcal1,4 g8,6 g0,8 g3,5 g
Juustoraaste emmental punaleima150 g    585 kcal44 g0 g45 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g100 g    42 kcal1,6 g9 g0,5 g0 g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore50 g    13 kcal0 g4,5 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1313 g    1974 kcal148 g106 g104 g9 g
Ravintosisältö / annos328 g    493 kcal37 g27 g26 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    150 kcal11 g8,1 g7,9 g0,7 g
Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.