Mansikka raparperipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g100 g    730 kcal1 g1 g80 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Kaurahiutale 80 g  13 rl2 dl299 kcal12 g46 g5,8 g8 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Raparperi 230 g1,4 kpl  3,8 dl78 kcal1,6 g13 g0,2 g3,2 g
Mansikka, pakastettu, 1,5 dl 100 g250 g  25 rl5 dl101 kcal1,3 g19 g1,5 g4,8 g
Kanamuna kuoreton, annos 100g55 g    78 kcal6,9 g0,2 g5,7 g0 g
Sokeri 40 g13 kpl10 tl3,3 rl0,5 dl162 kcal0 g40 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Kermaviili,kevyt (Pirkka), annos 200g200 g    160 kcal5,2 g8 g12 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1239 g    2512 kcal48 g310 g112 g21 g
Ravintosisältö / annos1239 g    2512 kcal48 g310 g112 g21 g
Ravintosisältö / 100g100 g    203 kcal3,9 g25 g9 g1,7 g
Sekoita huoneenlämpöinen voi, kananmuna, sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Taputtele 28 cm pyöreään vuokaan.

Leivitä päälle raparperit ja mansikat.

Sekoita kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja kermaviili keskenään ja levitä piirakan päälle.

Paista 200 asteessa n 30 minuuttia.