Mississipiläinen mud pie

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala225 g    720 kcal34 g133 g5,9 g23 g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton30 g    96 kcal6,9 g3,2 g6,2 g0 g
Voi vähäsuolainen 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Vesi90 g 18 tl6 rl0,9 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi vähäsuolainen 175 g 35 tl13 rl1,8 dl1270 kcal2,1 g0,7 g142 g0 g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g350 g    1225 kcal6 g312 g0 g0 g
Kananmuna, omega, kuoreton 220 g4 kpl   305 kcal28 g0,7 g22 g0 g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton60 g    192 kcal14 g6,3 g13 g0 g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark150 g0,9 kpl   795 kcal12 g48 g63 g0 g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g300 g    360 kcal8,4 g14 g30 g0,3 g
Kuohukerma,valio,2dl425 g    1445 kcal8,5 g13 g149 g0 g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark40 g0,2 kpl   212 kcal3,2 g13 g17 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
2239 g    7805 kcal124 g567 g569 g23 g
Ravintosisältö / annos187 g    652 kcal10 g47 g48 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    349 kcal5,5 g25 g25 g1 g
1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.