Tonnikalariisivuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g900 g    1098 kcal22 g222 g14 g18 g
Tonnikala vedessä Pirkka (1prk).300 g    330 kcal75 g0 g3 g0 g
Parsakaali, keitetty, suolaa 100 g2 kpl  1,8 dl35 kcal4,6 g1,9 g0,3 g2,5 g
Porkkana, keskikokoinen 65g195 g3 kpl   55 kcal1,2 g12 g0,4 g4,9 g
Ekstra-neitsytoliiviöljy (Filos), annos 5g50 g    405 kcal0 g0 g46 g0 g
Sipuli 110 g2 kpl  1,2 dl33 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Kananmuna 50g(kpl)200 g    252 kcal22 g0,6 g18 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400 g 80 tl27 rl4 dl132 kcal13 g20 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2255 g    2339 kcal139 g261 g81 g27 g
Ravintosisältö / annos376 g    390 kcal23 g44 g14 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    104 kcal6,2 g12 g3,6 g1,2 g
Keitä riisit ohjeen mukaan.

Tämä vuoka tehty ( 8dl vettä, 3 dl riisiä ).
Halutessasi voit esikeittää porkkanasiivuja ja parsakaalta yrttivedessä n. 5 min.
Sekoita öljyn sekaan haluamiasi mausteita; suolaa, mustapippuria/sitruunapippuria, basilikaa, persiljaa, valkosipulijauhetta sekä sitruuna- tai limemehua tilkka ( maun mukaan n. 1-3 rkl )Sekoita mausteöljy tonnikalan ja pilkotun sipulin sekaan uunivuokaan.

Sekoita kaikki ainekset keskenään vuokaan, lisää munamaito (n. 4dl maitoa, 2 munaa ) ja kaada lopuksi päälle.

Paista uunissa 200 asteessa kannen alla ensin n. 30 min, sitten vielä ilman kantta n. 30 min. Kunnes neste on imeytynyt ja pinta saanut vähän väriä ja rapeutta.

Huomaa, että laskuri laskee maidonkin grammoina annoskokoon.

Yksi valmis ruoka-annos ei suinkaan paina noin paljon, kuin laskuri ilmoittaa ohjeen alla.